Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرمانده انتظامی استان کرمان با بیان اینکه در ۵ سال گذشته به‌طور میانگین سالانه یک هزار و ۱۰۰ کشته در استان به دلیل تصادفات را شاهد بودیم عنوان کرد: با توجه به اینکه کل جمعیت استان ۴ درصد جمعیت کشور است، متاسفانه ۷ درصد کشته‌های کشور متعلق به استان کرمان است و از مهر سال گذشته تا مهر امسال یک هزار و ۱۲۱ کشته در محورهای مواصلاتی استان داشته‌ایم، این در حالی است که ۷ درصد تولید ناخالص ملی، در تصادفات به هدر می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، سردار "عبدالرضا ناظری" صبح امروز ۱۴ مهرماه در همایش تجلیل از نمونه‌های ترافیکی، همیاران پلیس، فرهنگیاران و راهوران محله، گفت: یکی از مهمترین حوزه‌های امنیتی، امنیت ترافیک است که در همین راستا از سال ۷۴ پلیس‌های تخصصی و حرفه ای در ناجا ماموریت خود را آغاز کرده و دانشکده پلیس بر بنای علمی این حوزه به مجموعه ناجا افزوده شده است.

وی امنیت ترافیکی را نظم و انضباط اجتماعی دانست ادامه داد: در حوزه ترافیک و انضباط ترافیکی، نقش مردم و سایر نهادها و ساتزمان‌ها مهم و تاثیر گذار است.

فرمانده انتظامی استان کرمان با اشاره به موقعیت جغرافیایی و وسعت استان کرمان، عنوان کرد: عوامل مختلفی از دیدگاه‌های نظری در جای جای دنیا در خصوص عوامل موثر در تصادفات وجود دارد که برخی معتقدند بیشترین عامل تاثیرها، عامل انسانی است اما برخی نظریات اشاره به اثربخشی و اثرگذاری در سایر عوامل می‌دانند.

این مقام ارشد انتظامی در استان کرمان افزود: برخی به ایمن بودن وسیله نقلیه در تصادفات اشاره دارند و معتقدند وسایل نقلیه باید به‌گونه‌ای باشد که در صورت تصادف منجر به مرگ نشود و برخی نیز به رفتار افراد توجه می‌کنند.

سردار ناظری بر لزوم مدیریت ترافیک تاکید کرد و افزود: اگر در حوزه امنیت بتوانیم در نگرش افراد تغییر ایجاد کنیم می‌توانیم با بداخلاقی‌های ترافیکی نیز برخورد کنیم. همچنین آموزش ترافیک از طریق همکاران و کارشناسان می‌تواند نتیجه خوبی داشته باشد.

وی مهمترین عامل در کنترل تصادفات را عامل نهادهای اجتماعی دانست و بیان کرد: سازمان‌های مردم نهاد نیز می‌توانند در این راستا نقش آفرینی موثری داشته باشند

فرمانده انتظامی استان کرمان با بیان اینکه در ۵ سال گذشته به‌طور میانگین سالانه یک هزار و ۱۰۰ کشته در استان به دلیل تصادفات را شاهد بودیم عنوان کرد: با توجه به اینکه کل جمعیت استان ۴ درصد جمعیت کشور است، متاسفانه ۷ درصد کشته‌های کشور متعلق به استان کرمان است و از مهر سال گذشته تا مهر امسال یک هزار و ۱۲۱ کشته در محورهای مواصلاتی استان داشته‌ایم، این در حالی است که ۷ درصد تولید ناخالص ملی، در تصادفات به هدر می‌رود.

وی با انتقاد شدید از افغانی‌کش‌ها و در ادامه با اشاره به آمار تصادفات استان کرمان گفت: اگر ما و نهادهای دیگر وارد شویم و از مردم با فرهنگ و نجیب کرمان بخواهیم، قطعا این آمار کشته‌های ترافیکی کاهش خواهد یافت و این لکه ننگ از دامن مردم کرمان پاک خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تصادفات جاده ای اخبار اجتماعی کرمان استانی اجتماعی نیروی انتظامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۶۰۰۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نفرین پنج که دامن‌گیر انسان و پستانداران شد

تینا مزدکی_ اگر به پنجه‌های یک گربه، یک سگ یا حتی یک کانگورو نگاه کنید، متوجه می‌شوید که چیزی بین دستان ما و آن‌ها مشترک است. همه پستانداران به اشکال مختلفی پنج انگشت دارند. بنابراین سوالی که پیش می‌آید این است که چرا با وجود نحوه تکامل متفاوت همه ما جاندارن، یک الگوی یکسان بین ما و آن‌ها وجود دارد؟

برای پاسخ به این سوال که چرا پستانداران پنج انگشت دارند، ابتدا باید بفهمیم که چرا چهارپایان پنج انگشت دارند. پستانداران همه متعلق به رورَده تتراپودا هستند که به جز پستانداران شامل خزندگان، دوزیستان و پرندگان نیز می‌شود. همه اعضای این گروه پنج انگشت دارند، حتی نهنگ‌ها، فوک‌ها و شیرهای دریایی پنج انگشت در باله‌های خود دارند. البته حیواناتی مانند اسب‌ها و پرندگان یک انگشت دارند؛ اما دانشمندان متوجه شده‌اند که این جانوران هم در دوران جنینی خود پنج انگشت دارند که به مرور زمان تا قبل از تولد آن‌ها کوچک و حذف می‌شود.

این فرآیند عمدتاً توسط ژن‌های هاکس (Hox) دیکته می‌شود. ژن‌های هاکس پروتئین‌هایی را رمزگذاری می‌کنند که به تنظیم فعالیت ژن‌های دیگر کمک می‌کنند و آنها را روشن یا خاموش می‌کنند. آنها کمک می‌کنند که از اینکه اعضای بدن در محل درست خود در بدن حیوان قرار می‌گیرند، اطمینان حاصل شود. به این ترتیب، آنها در دیکته کردن الگوی اسکلتی چهارپایان نقش دارند و این کار را با کمک به کنترل پروتئین‌های ایجاد شده توسط ژن مورد نیاز انجام می‌دهند تا همزمان با ایجاد بافت، یکدیگر را فعال و یا مسدود کنند.

از طریق این فرآیند، انگشت‌ها رشد می‌کنند. بسته به نوع جانور، این انگشت‌ها می‌توانند به رشد خود ادامه دهند یا دوباره جذب شوند. اینکه دقیقا چگونه این اتفاق می‌افتد هنوز هم سوال است و این فرایند برای هر جانوری متفاوت است.

هیچ کس مطمئن نیست که این طرح پنج انگشتی برای اولین بار چه زمانی تکامل یافته است. اما اولین جانوران شناخته شده‌ای که انگشتانشان رشد کرده، حدود ۳۶۰ میلیون سال پیش از ماهی تکامل یافته و تقریباً هشت انگشت داشته است. با این حال، وجود طرح پنج انگشتی در اکثر چهارپایان زنده نشان می‌دهد که این ویژگی احتمالاً یک «همسانی» ژن یا ساختاری است که بین ارگانیسم‌ها مشترک است زیرا آنها یک جد مشترک دارند. جد مشترک همه چهارپایان زنده باید به نحوی تکامل یافته باشد تا پنج انگشت داشته باشد و این الگو را به فرزندان خود منتقل کند.

یک جد مشترک توضیح مناسبی است برای اینکه چگونه پستانداران پنج انگشت داشتند، اما بازهم دلیل آن را نمی‌گوید. یکی از نطریه‌های که وجود دارد نظریه کانالیزه شدن است. بر اساس این نظریه با گذشت زمان، یک ژن یا صفت پایدارتر می‌شود و احتمال جهش در آن کمتر می‌شود. به عنوان مثال اگر بخواهیم مهره‌های پستانداران را در نظر بگیریم، همه آن‌ها تقریباً همیشه هفت مهره داشته‌اند، حتی اگر این تعداد به نظر مزیت خاصی نداشته باشد، بر اساس این نظریه، اگر هفت مهره در طی میلیون‌ها سال کار کرده باشد و مشکلی پیش نیاورده باشد، دلیلی برای تغییر آن وجود ندارد.

با این حال، همه محققان با ایده کانالیزه شدن موافق نیستند. کیمبرلی کوپر، متخصص ژنتیک تکاملی دانشگاه سن‌دیگو، می‌گوید داشتن بیش از پنج انگشت که پُرانگشتی یا پلی‌داکتیلی نیز نامیده می‌شود، به عنوان یک جهش در بسیاری از پستانداران از جمله انسان رخ می‌دهد. جهش‌های متعددی وجود دارد که می‌تواند باعث ایجاد پلی‌داکتیلی شود، اما مطالعه اخیر منتشر شده در مجله نیچر نشان داد که این جهش می‌تواند از طریق جهش تنها یک نوکلئوتید در ژن اتفاق بیفتد.

بنابراین برخی دانشمندان این سوال را مطرح می‌کنند که چرا گونه‌هایی از جانوران پلی‌داکتیلی وجود ندارد؟

در پاسخ به این سوال گفته شده است که پلی‌داکتیلی یک نقطه ضعف تکاملی است. برخی می‌گویند ممکن است به پیوند ژنی مربوط باشد. به این معنا که با تکامل ژن‌ها در طی میلیون‌ها سال، برخی ژن‌ها به هم مرتبط می‌شوند، به عنوان مثال تغییر یک ژن در مقدار انگشتان دست می‌تواند منجر به مشکلات سلامت جدی‌تری شود. با این وجود هیچ کدام از این استدلال‌ها نمی‌تواند دلیل مناسبی برای پنج انگشتی بودن جانوران باشد.

شاید اگر این سوال را مطرح کنیم که چرا بیش از پنج انگشت در پستانداران نمی‌بینیم، به پاسخ ساده‌ای برسیم. اما هرچه که باشد این یکی از رازهای طبیعت است که فاش شدن آن احتمالا بسیار هیجان‌انگیز خواهد بود.

منبع: livescience

۲۲۷۳۲۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903651

دیگر خبرها

  • آخرین آمار تبدیل مجوزهای کاغذی | ۴ دستگاه پیشتاز صدور شناسه یکتا هستند
  • گندم بالای ۱۲ درصد رطوبت خریداری نمی‌شود
  • ۵۷ درصد فوتی‌های تصادفات استان بوشهر موتورسواران هستند
  • سرسام آماری؛ چرا داده‌های نرخ تورم بانک مرکزی شفاف نیست؟
  • نفرین پنج که دامن‌گیر انسان و پستانداران شد
  • جنجال هوخشتره و چاپ پول؛ شاخص محرمانه تورم را چه عددی حساب کرد؟
  • آمار بالای حیوان گزیدگی در اردبیل
  • ۱۳۱۷ مصدوم و ۶۲ کشته در تصادفات هفته دوم اردیبهشت
  • یک هفته با ۶۲ کشته | مصدومیت ۱۳۱۷ نفر در تصادفات ۷ روز اخیر
  • ۱۳۱۷مصدوم و ۶۲ کشته در تصادفات هفته دوم اردیبهشت در کشور